Ημερολόγιο Ούρησης

 

diaryΟδηγίες για τη συμπλήρωση 3ήμερου ημερολογίου ούρησης

  1. Παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε το ημερολόγιο ούρησης για τρεις (3) ολόκληρες ημέρες.
  2. Κατά την πρώτη καταγραφή, συμπληρώστε το όνομα και την ημερομηνία στην κορυφή της σελίδας του ημερολογίου (επισυνάπτεται παρακάτω).

    

Περιγραφή των επικεφαλίδων κάθε στήλης του ημερολογίου στην επόμενη σελίδα:

  1. Ώρα της ημέρας: Χρησιμοποιήστε ένα φύλλο του ημερολογίου ούρησης ανά 24ωρο. Κυκλώστε την ώρα κατάκλισης (πχ. 10 μ.μ.) καθώς επίσης κι αφύπνισης (πχ. 7 π.μ.) στη στήλη με την ένδειξη «ώρα». Ξεκινήστε την καταγραφή πρόσληψης όλων των υγρών αρχίζοντας στις 7 π.μ. και τελειώνοντας την επομένη μέρα στις 7 π.μ. Το ίδιο ισχύει και για τα συμβάντα του ουροποιητικού στη διάρκεια του 24ώρου. Καταγράψτε το συμβάν στο πεδίο που αντιστοιχεί στην ώρα που έλαβε χώρα το κάθε συμβάν.
  2. Πρόσληψη υγρών: Στη στήλη με την ένδειξη "πρόσληψη υγρών", καταγράψτε τη συνολική ποσότητα των υγρών που ήπιατε (ml) σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  3. Ούρησεις στην τουαλέτα: Βεβαιωθείτε οτι διαθέτετε ένα δοχείο μέτρησης ούρων κάθε φορά που ουρείτε στη τουαλέτα. Κάθε φορά που ουρείτε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια του 24ώρου, καταγράψτε στη στήλη «Ουρήσεις στην τουαλέτα» την ποσότητα των ούρων (ml) που αποβάλετε.
  4. Ποσότητα ούρων μέσω καθετήρα: Στη στήλη με την ένδειξη "ποσότητα ούρων μέσω καθετήρα" καταγράφετε την ποσότητα των ούρων (ml) που αποβάλλατε κατόπιν καθετηριασμού της ουροδόχου κύστης. Αναφέρετε εαν αυτό ήταν ένας υπολειμματικός όγκος ούρων (π.χ. 50 ml υπολειμματικής [Υ] ή 40ml, κατόπιν καθετηριασμού, [Κ] κένωσης). Εάν δεν χρησιμοποιείτε καθετήρα, αφήστε τη στήλη αυτή κενή.
  5. Διαρροές: Εάν παρουσιάζετε απώλεια ούρων (ακόμη και μια μικρή ποσότητα) κατά την προσέλευσή σας στην τουαλέτα, καταγράφετε το συμβάν στη στήλη "διαρροές", και στο πεδίο που αντιστοιχεί στην ώρα που έλαβε χώρα η «διαρροή».
  6. Αλλαγές πάνας: Κάθε φορά που πραγματοποιείτε αλλαγή πάνας, σημειώνετε το συμβάν στη στήλη « αλλαγές πάνας» και στο αντίστοιχο πεδίο και ώρα. Εάν διαπιστωθεί ότι η πάνα ήταν στεγνή, συμπληρώστε ένα "Σ" δίπλα στην ένδειξη. Εάν η πάνα είχε διαβραχεί με ούρα, σημειώστε την ποσότητα, δηλάδή μικρή, μέτρια ή μεγάλη.
  7. Ξεκινήστε μια νέα σελίδα για κάθε ημέρα του ημερολογίου. Θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα ημερολόγιο για 3 ολόκληρες ημέρες, χωρίς απαραίτητα οι ημέρες αυτές να είναι συνεχόμενες. Θυμηθείτε να καταγράψετε το όνομα σας και την ημερομηνία στην κορυφή κάθε σελίδας του ημερολογίου.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το ημερολόγιο.